Een goed werkende darm zorgt voor een goed werkend immuunsysteem en gezonde slijmvliezen. “Alle ziekte zetelt in de darmen”, een uitspraak die binnen de natuurgeneeskunde veel wordt gebruikt. Veel mensen hebben dan ook wel eens een vastenkuur, een reinigingsweek of iets dergelijks gedaan, of kennen iemand die dit gedaan heeft.

Wat houdt de darmtherapie nu in, zoals die in de praktijk wordt toegepast?
Darmtherapie worden toegepast bij chronische slijmvliesklachten van bijvoorbeeld neus, longen, oren, darmen, maar ook huid en gewrichten. Daarbij kan, onder anderen, gedacht worden aan eczeem, bronchitis, rhinitis, spastische darm, RSI, en artrose. Ook bij baby’tjes en kinderen die altijd lopen te snotteren kan een behandeling van de darmen een zeer goed resultaat geven.

Vaak wordt ervoor gekozen om ontlasting te laten insturen naar het laboratorium (RP-vitamino), om er daar verschillende testen laten uitvoeren, afhankelijk van de klachten. Na terugkomst van de uitslag kan er een behandelplan en een eventueel voedingsadvies opgesteld worden.

In dit proces worden vaak de lever, en soms ook de nieren, bijnieren, schildklier, of alvleesklier ondersteund door een kruiden- of homeopatische behandeling, waar bij het laatste het middel op u als persoon wordt toegespits.


Lees verder: Cease/Homeopathische Detoxtherapie