Mijn naam is Hillie Gootjes, en ik ben buiten mijn werk ook moeder van twee, inmiddels volwassen kinderen. Ik geniet iedere dag nog van de wondertjes van de homeopathie. Zeker bij kinderen kan er heel snel resultaat zijn.

Een foto van Hillie Gootjes

Nadat ik mijn eerste kind had gekregen kwam ik erachter dat ik het werk wat ik tot dan toe deed niet veel langer op die manier wilde doen. Mijn interesse lag toen al bij natuurgeneeskunde, gezonde voeding, en de manier waarop voeding geproduceerd werd. Het volgen van een opleiding in die richting had ik altijd op de lange baan geschoven, omdat ik dacht mijn brood daar niet mee te kunnen verdienen. Maar, in september 1993 begon ik dan toch aan de weekendopleiding tot natuurgeneeskundig therapeut in Bloemendaal, die ik in de zomer van 1999 afrondde. Tijdens de opleiding werd ik gegrepen door het vak klassieke homeopathie. Dit werd mijn specialisatie, en is ook tevens de discipline van waaruit ik in de praktijk werk.

In januari 2000 startte ik officieel met de praktijk. Mijn interesse voor voeding en het belang daarvan voor de gezondheid was voor mij de aanleiding om in 2003 en 2004 de opleiding PNI te volgen. Onder het kopje Orthomoleculaire Therapie/PNI leg ik uit wat dit inhoudt. De PNI heeft mij nog meer inzicht gegeven in de werking van het menselijk lichaam, tot op celniveau.

Zowel bij de PNI als bij de homeopathie ben je niet je klacht, maar ben jij de persoon die deze symptomen heeft. Het voorschrift is dan ook toegespitst op jou. Ook volg ik bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Personalia

Hillie Gootjes.

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van klassiek homeopaten. Lidnummer 04-0963

Onderdeel van het Homeopaten Collectief Noord Holland.


Van 1981 tot 1998:
gewerkt als maatschappelijk werker bij een tweetal sociale diensten.

1999
afgestudeerd aan de academie voor natuurgeneeswijzen te Bloemendaal, met de specialisatie Klassieke Homeopathie.

Januari 2000
Opening eigen praktijk als klassiek homeopaat.

2003 en 2004
Opleiding tot P.N.I. therapeut

2010
Opleiding tot darmtherapeut.

2012
Voltooing van opleiding tot Cease therapeut.

Tot op heden
Regelmatige bijscholing — recentelijk Human Detox Therapy (HDT) bij gezondheid in beweging.


Lees verder: Klachten