Ortos betekent in het Grieks ‘gezond’, dus ortho-moleculair betekent de gezonde molecuul.

Dit gezond maken van de molecuul, cel, orgaan, weefsel en uiteindelijk de hele mens, heeft in eerste instantie te maken met gezonde voeding. In die voeding zouden voldoende vitamines, mineralen, enzymen, e.d. moeten zitten om de gezondheid te waarborgen. Het is daarnaast belangrijk dat er zo min mogelijk schadelijke stoffen via de voeding worden opgenomen.

Wanneer heeft u voedingssupplementen nodig?

Als u gezond eet, weinig vervelende stress heeft, en uw lichaam en geest niet teveel uitput, heeft u bijvoorbeeld ongeveer 1 gram vitamine C per dag nodig. Helaas zit er in de huidige voeding vaak niet meer voldoende om de behoefte volledig af te dekken.

Heeft u nu wél stress — wat zomaar kan gebeuren — of eet u een periode niet zo goed? Of slikt u de pil of andere medicatie? Dan kan er zomaar een serieus tekort ontstaan. Op den duur kan dit leiden tot klachten.

Wat moet u bijnemen?

Door de wirwar aan informatie en reclame die ze dagelijks te zien krijgen, slikken veel mensen teveel, of niet bij hen passende voedingssupplementen.
Maar, wat u dan juist wel moet slikken bij bepaalde klachten, is voor het grootste gedeelte een individueel verhaal. Als u hier vragen over heeft, kunnen die tijdens het consult ook gesteld worden.


Lees verder: P.N.I.